Casatorii

Regulament oficiere căsătorie în afara sediului

Regulament oficiere căsătorie în afara sediului

 În baza prevederilor HCL nr.7/2018 se instituie următoarele taxe speciale pentru oficierea căsătoriei civile în afara sediului Serviciului de stare civilă Iaşi. - taxă oficiere căsătorie în afara sediului Serviciului de stare civilă pentru persoanele cu vârsta* până la 30 de ani şi care sunt la prima căsătorie - 507 lei; - taxă oficiere căsătorie în afara sediului Serviciului de stare civilă(pentru celelalte (...)

29.05.2018

Ghidul incheierii căsătoriei civile

Ghidul incheierii căsătoriei civile

Dragi miri, din dorinţa de a clarifica şi a vă îndruma eficient vă punem la dispoziţie Ghidul încheierii căsătoriei civile în care am cuprins cele mai frecvente întrebări adresate ofiţerului de stare civilă. Vă dorim Casă de Piatră, sănătate şi petrecere frumoasă !

01.01.2019

Căsătoria între cetăţeni români

Căsătoria între cetăţeni români

Înainte de întocmirea dosarului de căsătorie vă recomandăm să citiţi Ghidul încheierii căsătoriei civile. ACTE NECESARE Acte identitate valabile ale ambilor soţi (original şi fotocopie). Unul dintre soţi trebuie să aibă domicilul  sau reşedinţa în municipiul Iaşi; Certificate de naştere ale viitorilor soţi (original şi fotocopie);    Certificate medicale prenupţiale eliberate de medic, cu menţiunea (...)

22.03.2011

dlep iasi

Căsătoria între un cetăţean român şi unul străin

Înainte de întocmirea dosarului de căsătorie vă recomandăm să citiţi rubrica Informaţii generale despre căsătoria civilă. Cetăţeanul român va prezenta actele menţionate la «Căsătoria între cetăţeni români» ATENȚIE Cetățenii români care domiciliază pe teritoriul României nu se pot legitima decât cu carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin. În toate cazurile în care (...)

24.03.2011

Eliberarea, la cerere, a certificatului de căsătorie

Eliberarea, la cerere, a certificatului de căsătorie

Certificatele de stare civilă se eliberează persoanelor îndreptăţite, odată cu întocmirea unui act în registrele de stare civilă – de căsătorie – sau ulterior, pe baza cererii depuse de titular sau de alte persoane îndreptăţite. Prin alte persoane îndreptăţite – în înţelesul legii, sunt asimilaţi: • reprezentanţii legali Solicitarea eliberării certificatelor se poate face: 1. la primăria care are (...)

25.03.2011

Serviciul de Stare Civilă

Adresa: Str. V. Alecsandri, nr.8,
Cod postal RO 700054;

Contact:

+40 / 232.410.314
+40 / 232.244.586

stareacivila@dlep-iasi.ro

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor

Adresa: Iasi, IULIUS MALL - et. 2,
Bdul. Tudor Vladimirescu

Contact:

+40 / 332.803.160

+40 / 332.803.161

evp@dlep-iasi.ro

Proiect realizat cu sprijinul gratuit al WebMagnat
Essential SSL